Meer dan gevoelig! Passie

Passie: drang, drift, hartstocht, gloed, hartstocht, liefde, verliefdheid, vurigheid, vuur, ijver.

Passie het thema van het HSP Café Deventer deze maand het past zo goed bij de meer dan gevoeligen onder ons. Wie kent het niet dat je een interessant onderwerp tegen komt en er helemaal in op kan gaan. Niet gewoon geïnteresseerd maar bijna geobsedeerd 😉 er alles over willen weten. Het is dan vreselijk moeilijk om nog met andere dingen bezig te zijn. (hier kan je de aanbevelingen van mijn eerste blog: Meer dan gevoelig! Hoe blijf je in balans gebruiken)

Als hooggevoelige ben je al vrij breed geïnteresseerd dus het onderwerp van je passie op dat moment kan heel divers zijn. En ook hoeft het ook helemaal niet aan te sluiten bij je andere interesses. Meestal is het wel zo dat bij heel veel onderwerpen de drang, drift, vurigheid er op een gegeven moment afgaat. Dit is niet zo bij de onderwerpen die je na het hart liggen die heel goed bij je passen. Daar kunnen we helemaal in op blijven gaan en als iemand er naar vraagt een vurig betoog over houden. We lichten dan op stralen helemaal (dit maakt het voor anderen zo leuk als je erover verteld 😉 ) Je ziet dit ook bij vakidioten, heerlijk om ze te horen vertellen over hun passie.

En tenslotte heb je ook nog de passie in de liefde/ verliefdheid/ hartstocht dit is wel echt mijn ding hahaha zoals je ook in mijn vorige blog hebt kunnen lezen kan ik mij daarin helemaal laten gaan 😉 we voelen en ervaren sterker dus het kan heel heftig zijn. En dat is het voor mij ook, maar ik hou ervan en kan er helemaal in op gaan. (dit heeft volgens mij ook te maken met dat ik een *sensatiezoekende HSP ben, je hebt ook *rustzoekende HSP en die reageren over het algemeen voorzichtiger volgens mij) Als ik verliefd ben/ gevoelens heb voor iemand kan ik mij seksueel volledig laten gaan, niets interesseert mij dan meer dan de passie ervaren op dat moment. Twijfels en onzekerheden (lig ik wel charmant, is mijn kont/ buik niet te dik :D) vallen helemaal weg. Het gebeurt overigens maar weinig dat ik de juiste gevoelens heb of verliefd ben. De klik is er van mijn kant maar zelden.

Liefs Melanie

*zal ik een volgende blog over schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s