Meer dan gevoelig! Werk

‘Werk’ het thema van het HSP Café Deventer van november kan je natuurlijk op verschillende manieren oppakken maar laten we hem voor deze keer bij ‘werken om van te leven’ (onderhoudt en rekeningen te kunnen betalen) houden. 😉

Hij is lastig voor ons hooggevoeligen de balans tussen werk en privé, hoeveel uur kan je, is het mogelijk voor jou zonder overprikkeld te raken, werken versus voldoende rust. Die laatste is voor mij altijd belangrijk geweest, ik ben van mening dat je heel veel kan werken als dat zo uitkomt, of als het even moet om iets te bereiken wat je graag wil. Als je maar voldoende rust creëert/ neemt.

Ik heb als gescheiden moeder toen de kinderen (1 dochter en 1 zoon) klein waren 32 uur gewerkt terwijl zij naar de BSO gingen na school. Op mijn vrije woensdag moesten we naar zwemles en na mijn werk moest ik ze aan de ander kant van de stad van de BSO halen. Daarna heb ik een poos 40 uur gewerkt en in de weekenden mijn opleiding gevolgd aan de Academie Integrale Menswetenschappen. Het kan dus, is mijn mening en ik heb het gedaan. 😉 Je wereld is een stuk kleiner dan omdat je moet zorgen dat je voldoende tijd voor jezelf hebt om bij jezelf terug te komen. En dit houdt natuurlijk in dat je minder tijd hebt om af te spreken met vriend(en)innen. Het is heel duidelijk voelen wat je nodig hebt en strict zijn. Dit betekend niet dat ik vind dat iedereen hiervoor moet kiezen, wat ik er wel mee wil zeggen is dat je het moet hebben gedaan op een juiste manier voor jouw voordat je kan zeggen of je het kan of niet. 🙂 En dat is altijd mijn mening probeer dingen voordat je ze afwijst of roept dat jij dat niet kan!

Vervolgens heb ik tot voor een half jaar geleden heel veel tijd alleen doorgebracht omdat ik een eigen praktijk ben gestart in 2012, dit bleek ook heel moeilijk, misschien nog wel moeilijker dan veel werken. Me, myself and i dan heb je heel veel tijd om erachter te komen wat je jezelf aan doet in je hoofd en piekeren is nooit positief, maar altijd in een negatieve spiraal naar beneden. Hier heb ik ook super veel van geleerd, o.a. mindfulness technieken die voor mij werken. Ik kan mijzelf nu letterlijk laten stoppen met denken en dat is zo fijn 😉 Wat ik hier nu mee wil zeggen?! Dat je alles meegemaakt moet hebben om te weten hoe je in elkaar zit, dat je alles kan, maar alleen manieren moet vinden die bij jou passen om ermee om te gaan!

 

Live your life. Take chances, Be crazy. Don’t wait. ❤

Succes, wees niet bang en geniet!

Liefs Melanie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s