Meer dan gevoelig! (Los) laten

Het thema van de maand april van het HSP Café Deventer is ‘(los) laten’. Een beetje een mode woord, maar een hele goede om als hooggevoelige eens mee bezig te zijn/ over na te denken/ te doen.

Bij mij kwam hij in mijn opleiding steeds meer naar voren. Ik worstelde met eigenschappen en situaties/ gevoelens uit het verleden. Laat het los zeiden meerdere medestudenten en leraren. Ik werd daar heel gestrest van wat bedoelden ze? Wat ging/ moest ik doen? Ik snapte niet hoe je los moest laten. Nu ben ik het type dat als ik erachter kom dat iets niet werkt en beter anders kan het dan graag NU,  of eigenlijk nog liever gisteren 😉 al anders had gedaan. Oh dat is het OMG zullen we dan nu maar niet meer doen he hahaha zo werkt het natuurlijk nooit. Alle gedragsveranderingen zijn een proces, en hebben tijd, volharding en toewijding nodig!

Maar om terug te komen op (los) laten heb ik natuurlijk niet voor niets ‘los’ tussen aanhalingstekens gezet 😀 Want eigenlijk is loslaten gewoon laten, iemand, iets een situatie laten zijn wat het is. Heul lastig voor ongeduldige mensen zoals ik hahaha maar het werkt super. Doe een stap naar achter en kijk wat er gebeurd als jij je er niet inmengt maar het laat. Altijd ja echt altijd komt het dan goed, je gaat je er anders over voelen, of je hebt iemand anders de gelegenheid gegeven zichzelf te zijn, of het lost zichzelf op, op een manier die jij niet had kunnen bedenken/ afdwingen. En anders dan loslaten voel je bij laten dat het goed is zo, laat het zijn wat het is. De benaming voelt voor mij een stuk beter, geen stress omdat ik het gevoel heb iets te moeten doen.

Vasthouden en richting willen geven geeft je het gevoel een soort van controle te hebben. Maar dat hebben we natuurlijk nooit door ‘strak vast te houden’ in mijn opleiding lieten ze dat ons vergelijken met en hand zand strak vasthouden, hoe meer kracht je zet hoe meer je kwijt raakt. Als je je hand open doet blijft het gewoon liggen. Dus relax en go with the flow is de boodschap 😀

Voor de meer spirituelen onder ons (ik ook) we weten dat als we stil zijn we horen welke kant we op mogen gaan om ons doel in dit leven te bereiken. Alles met ons meewerkt om dat te bereiken, situaties, mensen, niets gebeurt zomaar, alles heeft een reden, luister en voel vooral goed wat het je te zeggen heeft, en verzet je niet tegen wat er is in het NU. Daar krijgen we stress van als we ons verzetten tegen de waarheid van wat is Nu. Alles werkt uit zoals het beste is voor ons NU op dit moment. Het universum weet wat goed voor ons is, beter dan da wij kunnen bedenken met ons beperkte brein. Dus laat het zijn, laat het gaan, beweeg mee en doe wat goed voelt. Je kan het niet fout doen. We zijn altijd precies waar we moeten zijn, en alles gaat precies zoals het moet gaan. Wees aanwezig in dit moment en je weet wat je het beste kan doen NU!

Laat het gaan!

Liefs Melanie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s