Meer dan gevoelig! HSP & de liefde

Het thema van het HSP Café Deventer voor januari is ‘de liefde’ mooier kunnen we het jaar niet beginnen toch 😉

Liefde is zo ongeveer het meest omvangrijke onderwerp dat ik had kunnen kiezen. Je behoeften zullen enorm variëren, afhankelijk van of je verliefd bent, gelukkig samenwoont met iemand,problemen hebt met een langdurige relatie, of helemaal geen relatie hebt en dat misschien wilt of juist niet.

Als hooggevoeligen openhartig zijn over de liefde , valt de diepte en intensiteit op.         Hun liefde is groots en heftig en ze werken hard aan hun intieme relaties. Goed soms klinken de minder gevoeligen even betoverd en verward door de liefde, maar over het algemeen ondergaan HSP’s een diepgaander onderliggende ervaring. We zijn gevoeliger voor subtiliteiten, denken diep na en kunnen hierdoor gemakkelijk overweldigd raken. Dus een verliefde HSP merkt elke nuance op aan de ander, denkt diep na over de charmes van de ander en wordt door de totale ervaring overweldigd.

Tot dusver Elaine N. Aron – Hoog sensitieve personen in de liefde.

Dit klinkt ons denk ik allemaal bekend in de oren, mij ook. Liefde en verliefd worden het kan zo fijn zijn, maar ook zo verdomd lastig. Ik heb veel aan mijzelf gewerkt en ken mezelf bijna door en door mag ik wel zeggen, maar verliefd worden blijft een lastige. Ik weet wat ik wil en hoe behandelt wil worden en dan ‘bam’ euh wat, wie, hoe???? hahaha waar ben ik wie is hij oh wat ben je mooi en wat is het fijn om bij je te zijn. En dan wie is deze weke persoon, ik wist het zo goed toch? hahaha De onzekerheid is ‘killing’ in het begin, wil ik dit, wil hij met mij, vind hij mij net zo leuk als ik hem? Ik heb het meerdere keren meegemaakt en het blijft verwarrend en super moeilijk om bij jezelf te blijven. Gelukkig krijgen we over het algemeen allemaal genoeg ervaringen om te oefenen. En zoals ik in mijn vorige blog over de liefde al zei gebeurt het mij nog wel maar ik raak mezelf niet meer kwijt (blijven mediteren en rust zoeken!) Voor mij geen relaties meer waarin je vanaf het begin al een onderbuik gevoel hebt of ik de man in kwestie ergens van moet overtuigen. Of hij ziet hoe mooi en van waarde ik ben of hij kan vertrekken! Ik heb er lang over gedaan, maar al doende leert men nietwaar 😀

LANG LEVE DE LIEFDE! Hoe zouden we anders zoveel en zo snel over ons zelf leren 😉 Want dat is het volgens mij, je leert het meest (over jezelf en je issues) in een relatie met een geliefde (als je bereidt bent eerlijk naar jezelf te kijken & te leren natuurlijk 😛 )

Een liefdesrelatie is het mooiste en moeilijkste wat er is! ❤

Liefs Melanie

 

4 thoughts on “Meer dan gevoelig! HSP & de liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s